11 april 1934 in de lucht: Renato Donati toont een recordvlucht

Geschiedenis van de luchtvaart – 11 april 1934. Wisseling van eigenaar op deze woensdag 11 april 1934: de Franse luchtvaart ziet helaas het wereldhoogterecord aan de besturing van een vliegtuig, dat zij toen in handen had, in handen gaan van de Italiaanse luchtvaart. Een prestatie op naam van de Italiaan Renato Donati die de recordvlucht van de Fransman Gustave Lemoine wist te verdringen.

De barografen van vlieger Renato Donati zullen dus een hoogte van maar liefst 14.433 meter aangeven. Een hoogte die hij op 11 april 1934 bereikte met zijn Caproni 114-vliegtuig, uitgerust met een Bristol Mercury-motor, nadat hij in de middag was opgestegen vanaf de luchthaven van Montecelio.

Sinds 28 september 1933 was dit wereldhoogterecord niet verbeterd, het was toen in het bezit van de Franse piloot Gustave Lemoine die, vliegend in de lucht van de gemeente Villacoublay, er op zijn beurt in was geslaagd de hoogte van 13.661 te bereiken. meter, met zijn Potez 506 waarvan de motor wordt verzorgd door een Gnome-Rhône-blok.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert