Toerisme: wat moet je als prioriteit bezoeken tijdens een weekend in Barcelona?

Barcelona heeft zoveel te zien en te doen dat één weekend niet genoeg zal zijn om alles te zien, maar deze suggesties geven je in één weekend een goed overzicht van deze levendige stad.

  1. De Sagrada Familia: Het iconische, onvoltooide meesterwerk van Antoni Gaudí is een must-see. Zorg ervoor dat u uw tickets van tevoren boekt om lange rijen te vermijden.

  2. De Gotische wijk (Barri Gòtic): Verlies jezelf in de smalle straatjes van deze historische wijk, waar je indrukwekkende middeleeuwse gebouwen, pittoreske pleinen en eeuwenoude kerken ontdekt.

  3. De Ramblas: Wandel door deze beroemde, met bomen omzoomde laan, waar u straatartiesten, winkels, restaurants en een levendige sfeer vindt.

  4. Park Güell: Dit park, een ander meesterwerk van Gaudí, biedt fantastische architectuur, kleurrijke mozaïeken en panoramische uitzichten over de stad.

  5. Casa Batlló en Casa Milà (La Pedrera): Twee andere opmerkelijke prestaties van Gaudí die een bezoek waard zijn vanwege hun unieke ontwerp en fascinerende geschiedenis.

  6. De wijk Eixample: Verken deze buurt en bewonder de modernistische architectuur, waaronder beroemde Gaudí-gebouwen zoals Casa Batlló en Casa Milà.

  7. De Boqueria-markt: Dompel jezelf onder in de bruisende sfeer van deze kleurrijke voedselmarkt, waar je een ongelooflijke verscheidenheid aan verse producten, zeevruchten, vleeswaren en nog veel meer vindt.

  8. De wijk El Born: Deze trendy wijk staat vol met onafhankelijke boetieks, kunstgalerijen, tapasbars en trendy cafés.

  9. Het strand van Barceloneta: Geniet van de zon en de Middellandse Zee op dit populaire strand, vol met strandbars en visrestaurants.

  10. Montjuïc: Verken deze heuvel met uitzicht op de stad en ontdek bezienswaardigheden zoals het kasteel van Montjuïc, het Nationaal Kunstmuseum van Catalonië (MNAC) en de botanische tuinen.

 

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert