Apollo komt SAS Scandinavian te hulp

De luchtvaartmaatschappij SAS Scandinavian Airlines aangekondigd te hebben gevonden $ 700 miljoen via een debiteur-in-possession (“DIP”) financieringskrediet toegekend door Apollo Global Management.

Na te hebben geïnvesteerd in Air France-KLM en vervolgens te hebben betaald voor de luchtvrachtgigant Atlas Air, schiet het Amerikaanse private equity-fonds het Scandinavische bedrijf te hulp. SAS Scandinavian staat sinds begin juli onder schuldeisersbescherming, na de staking van duizend piloten in Zweden, Noorwegen en Denemarken die het hadden gedwongen om elke andere vlucht te annuleren. Het maakte op 14 augustus 2022 bekend dat het een overeenkomst had bereikt voor 700 miljoen USD (ongeveer 7,0 miljard SEK) met fondsen beheerd door Apollo Global Management. Het legt in een persbericht uit dat deze DIP een „gespecialiseerde vorm van overbruggingsfinanciering is die wordt gebruikt door bedrijven die herstructureren in het kader van een hoofdstuk 11-proces“; de DIP-financiering, samen met het geld dat wordt gegenereerd uit de lopende activiteiten van het bedrijf, stelt SAS in staat om „door te gaan met het nakomen van haar verplichtingen gedurende het hele proces“. Deze financiering is onderworpen aan de goedkeuring van de Amerikaanse faillissementsrechtbank voor het zuidelijke district van New York, met een positieve uitspraak die medio september wordt verwacht.

 

het bedrijf van Star Alliance zei dat het Apollo’s DIP-financieringsvoorstel heeft gekozen na een competitief proces, en „van mening is dat de voorwaarden van de DIP-financiering in overeenstemming zijn met de marktomstandigheden“. „We zijn verheugd deze financieringstoezegging van investeringsmaatschappij Apollo Global Management te hebben verkregen, die een grondig en concurrerend proces volgtzei Carsten Dilling, voorzitter van de raad van bestuur van SAS. „Dankzij deze financiering hebben we een solide financiële positie om onze lopende activiteiten te blijven ondersteunen via ons vrijwillige herstructureringsproces in de Verenigde Staten„. Dankzij Apollo’s substantiële financiële inzet, „we kunnen ons nu volledig concentreren op het versnellen van de implementatie van ons SAS FORWARD-plan en het voortzetten van onze erfenis van meer dan 75 jaar als toonaangevende luchtvaartmaatschappij in Scandinavië„, hij voegde toe.

Als onderdeel van het Chapter 11-proces streeft SAS Scandinavian ernaar om zijn schulden te herstructureren, zijn vloot te herconfigureren en nieuwe fondsen aan te trekken. vanaf juli 2022”. „SAS is een van Europa’s toonaangevende luchtvaartmaatschappijen en we zijn verheugd om Commercial Operations te ondersteunen bij het implementeren van hun herstructureringsplannen om een ​​sterker bedrijf te worden.“, verklaarde Antoine Munfakh, partner van Apollo.

Apollo schiet SAS Scandinavian 1 Air Journal te hulp

©SAS Scandinavian Airlines

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert