2 november 1909 in de lucht: De „Zodiac III“ vliegt ongeveer 40 km

Luchtvaartgeschiedenis – 2 november 1909. Op 2 november 1909 wordt het luchtvaartnieuws gekenmerkt door de luchtaanval die een Franse luchtballon op deze dag in de lucht van België zal uitvoeren. Het apparaat in kwestie, genaamd „Zodiac III“, zal zo evolueren van de stad Antwerpen naar de Belgische hoofdstad: Brussel.

Een luchtuitstap die zal plaatsvinden in moeilijke weersomstandigheden: hevige wind en mist combineren en maken de beklimming in feite ingewikkelder voor de bemanning bestaande uit de monteur Legall en de piloot de graaf de la Vaulx. Het is aan het einde van de ochtend, op 2 november 1909, dat ze opstijgen vanaf het Antwerpse luchtpark, met als passagier de heer André Schelcher aan boord, voor een rondvaart die hen vóór 13.00 uur naar de kathedraal zal brengen van Sint-Goedele.

Daar aangekomen, zullen de drie mannen om het gebouw draaien en dan beginnen aan de weg van de terugkeer. Om 14.00 uur arriveert de „Zodiac III“ op zijn parkeerplaats, die tijdens deze vlucht zo’n 40 kilometer heeft afgelegd.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert