SAS verhuist in 2026 naar de nieuwe Terminal 1 op New York JFK Airport

Nieuw terminal 1 vanaf de internationale luchthaven John F. Kennedy (JFK) uit New York kondigde een partnerschap aan met SAS Scandinavische luchtvaartmaatschappijenwaardoor de Scandinavische luchtvaartmaatschappij kan opereren vanuit de nieuwe internationale terminal van wereldklasse die naar verwachting zal worden geopend 2026.

SAS is de achtste luchtvaartmaatschappij die zich engageert om te opereren op New Terminal One, een volledig internationale terminal die de mondiale toegangspoort tot New York en de Verenigde Staten zal transformeren. De nieuwe Terminal One wordt gebouwd in samenwerking met de New York Port Authority en de herontwikkeling van de JFK Airport in New Jersey ter waarde van 19 miljard dollar.

Met hubs in Stockholm, Kopenhagen en Oslo bedient de Scandinavische luchtvaartmaatschappij meer dan 130 bestemmingen in 34 landen in Europa, Noord-Amerika, Azië en Afrika. De vervoerder lanceerde een dienst naar JFK uit New York in Februari 2023 en voert momenteel maximaal 2 dagelijkse vluchten uit vanuit Kopenhagen met de Airbus A321LR. De luchtvaartmaatschappij bedient momenteel JFK Terminal 1 en haar dienst zal soepel overgaan naar de nieuwe Terminal 1, die naar verwachting in 2026 wordt geopend.

“We zijn blij dat SAS voor The New Terminal One heeft gekozen om zijn New York JFK-service naar een hoger niveau te tillen. Onze ultramoderne terminal zal internationale klanten een uitzonderlijke ervaring bieden bij een bezoek aan de iconische stad New York, en we kijken ernaar uit om samen te werken met het SAS-team om de reis van hun klanten naar onze wereldwijde gateway opnieuw te definiëren.” zei Jennifer Aument, CEO van de nieuwe Terminal One.

SAS is een nieuwe luchtvaartmaatschappij die sinds begin 2024 samenwerkt met New Terminal One EVA-lucht, Lucht Servië En Lucht China. Vijf andere luchtvaartmaatschappijen hadden zich eerder gecommitteerd om op de nieuwe Terminal 1 te opereren: Air France, Etihad, VEEL Poolse luchtvaartmaatschappijen, KLM En Koreaanse lucht. In de toekomst zullen nog meer partnerluchtvaartmaatschappijen worden aangekondigd.

In maart 2024 markeerde de nieuwe Terminal 1 een symbolische mijlpaal door het plaatsen van de stalen balk, het hoogste punt van de terminal. Dit laatste moet uiterlijk zijn afgerond 2030 door verschillende fases. Wanneer de terminal klaar is, zal deze 23 gates hebben, waardoor het de grootste terminal op JFK is die alleen internationaal toegankelijk is. De terminal is gebouwd op de locaties die momenteel worden bezet door Terminal One, de onlangs gesloten Terminal Two en de voormalige Terminal Three. De bouw wordt gefaseerd uitgevoerd. De eerste fase, inclusief de nieuwe aankomst- en vertrekhallen en de eerste set van 14 nieuwe poorten, wordt naar verwachting in 2026 geopend.

Het doel van de nieuwe Terminal One is om tot de top 5-terminals te behoren Skytrax ter wereld, en het zal geavanceerde technologie en een hoogwaardige winkel- en eetervaring bieden die de essentie van New York weerspiegelt.

SAS verhuist in 2026 naar de nieuwe Terminal 1 op New York JFK Airport 1 Air Journal

©SAS Scandinavische luchtvaartmaatschappijen

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert