Laptop in brand: een verwarde Lufthansa 747-8i

Een vlucht van een luchtvaartmaatschappij Lufthansa het verbinden van Los Angeles met Frankfurt werd gedwongen uitwijken naar chicago wanneer de laptop van een passagier dat heeft vloog in brand. Een enkel gangpadUral luchtvaartmaatschappijen bijna hetzelfde lot ondergaan.

de Boeing 747-8i geregistreerde D-ABYJ van de Duitse nationale maatschappij voerde op 26 december 2022 vlucht LH357 uit tussen de luchthaven van Los Angeles en zijn basis van Frankfurt, toen de laptop van een passagier oververhit raakte. Daarna ontstond er een „brandje“ in de cabine, dat geblust was voordat het vliegtuig landde Chicago O’Harewaar de bemanning uit voorzorg had besloten uit te wijken, minder dan een uur na het opstijgen vanuit Californië.

De landing in Illinois verliep vlot, maar twee stewardessen moesten worden behandeld rook inademen. Er zijn geen passagiers gewond geraakt, bevestigt Lufthansa in een verklaring.

Passagiers worden overgeplaatst naar andere vluchten (denk aan met name die van United Airlines, Lufthansa’s partner in Sterren Alliantie die ook een directe lijn naar de Duitse economische hoofdstad biedt), terwijl de 747-8i ongeveer vier uur later terugkeerde naar zijn basis (vlucht LH-9925 volgens AV Herald).

Een ander vliegtuig had gisteren een soortgelijk incident op Moskou-Domodedovode draagbare batterij van een passagier ontsteekt en dwingt de Airbus A32A totUral luchtvaartmaatschappijen om zijn vertrek te onderbreken Kaliningrad.

Laptop in brand: een Lufthansa 747-8i leidde 1 Air Journal om

©Lufthansa

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert