22 juni 1962 in de lucht: nieuwe kroning voor Jacqueline Cochran

Luchtvaart geschiedenis – 22 juni 1962. Een nieuw afstandsrecord werd gevestigd op vrijdag 22 juni 1962. Deze luchtprestatie was het werk van Jacqueline Cochran, de Amerikaanse vliegenier die al beroemd was vanwege het doorbreken van de geluidsbarrière als onderdeel van een non-stop vlucht vanuit New York. Orleans naar Hanover, die ze maakte met Lockheed Jet Star, waarmee ze de eerste vrouw was die zo’n supersonische prestatie leverde.

Maar op 22 juni 1962 onderscheidde ze zich opnieuw door aan de basis te staan ​​van het wereldrecord afstand in een rechte lijn voor vrouwen, nadat ze daarvoor met succes een transatlantische vlucht had voltooid. Dit is de eerste keer dat een vrouw de Atlantische Oceaan is overgestoken zittend aan het stuur van een straalvliegtuig. Haar tegenhanger Amelia Earhart was haar voorgegaan met een klassiek vliegtuig: inderdaad, op 20 mei 1932 voerde ook zij een transatlantische vlucht uit.

Het enige nadeel van de dag voor Jacqueline Cochran is dat ze wordt onttroond in termen van snelheidsrecord over 100 kilometer, ze verliest deze trofee ten gunste van Jacqueline Auriol, de Française die op 22 juni 1962 een vlucht van 1.850,2 kilometer per keer heeft gemaakt .

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert