18 oktober 1909 in de lucht: een vliegtuigongeluk op het vliegveld van Juvisy

Luchtvaartgeschiedenis – 18 oktober 1909. Aanstaande maandag 18 oktober 1909 moet een nieuwe vliegramp worden betreurd. Deze laatste trof een beginnend vlieger in de persoon van Blanck die dit vliegtuigongeluk kreeg in het kader van een testvlucht uitgevoerd op het vliegveld van Juvisy . Maar liefst vijf mensen zullen gewond raken, maar wat Blanck betreft, hij komt ongeschonden uit deze puinhoop.

De vijf gewonden maken deel uit van het publiek dat de reis naar het vliegveld maakte, niet om Blanck te zien, maar het optreden van graaf Charles de Lambert die op deze dag aan boord ging van een vlucht Juvisy – Parijs – Juvisy. De vlieger bestuurde bij deze gelegenheid een tweedekker-type vliegtuig ontworpen door de gebroeders Wright.

Wat Blanck betreft, zijn vliegtuig verlaat de landingsbaan en breekt het hek af waarachter het publiek zich bevond, na een val van zijn toestel na ongeveer vijftig meter afgelegd te hebben. Een vrouw, mevrouw Hamot, zal ernstig aan het been worden geraakt, aangezien de vier andere slachtoffers (een vrouw en drie mannen) licht zullen zijn.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert