29 augustus 1912 in de lucht: Coupe Pommery: 2 pogingen, 2 mislukkingen

Luchtvaartgeschiedenis – 29 augustus 1912. De piloten van Franse nationaliteit Maurice Guillaux en Brindejonc des Moulinais staan ​​in het middelpunt van het luchtvaartnieuws op deze donderdag 29 augustus 1912, de datum waarop ze zullen vertrekken om te proberen de Pommery Cup te winnen, namelijk een luchtvaartevenement waarvan het beroemde champagnehuis met dezelfde naam aan de oorsprong ligt.

Het bedrijf stelde zich deze wedstrijd voor die bestaat uit het uitdagen van piloten om de langste afstand te bereiken door in een rechte lijn te vliegen. Pogingen, volgens de regels, moeten worden gedaan tussen zonsopgang en zonsondergang. Helaas voor de twee titelkandidaten, Maurice Guillaux en Brindejonc des Moulinais, wordt het een mislukking. Beiden zijn het slachtoffer van mechanische problemen.

Bij het verlaten van Biarritz en in de hoop naar Calais te gaan, was het Coutras waar Guillaux mee zou gaan, niet in staat om verder te gaan vanwege de storing van een klep in zijn motor. Brindejonc des Moulinais zal tot aan Verviers gaan, toen hij van Parijs naar Berlijn wilde gaan, omdat zijn motor kapot was. De laatste keer dat hij had geprobeerd deze route af te leggen, was het een storm geweest die hem had doen falen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.