2 februari 1909 in de lucht: Jacques Faure verliest zijn broer bij een ballonongeval

Geschiedenis van de luchtvaart - 2 februari 1909. De beroemde aeronaut Jacques Faure rouwt op deze dinsdag 2 februari

Luchtvaartgeschiedenis – 2 februari 1909. Op dinsdag 2 februari 1909 zal om de beroemde luchtvaarder Jacques Faure worden gerouwd, de datum waarop helaas Etienne Faure, niemand minder dan zijn broer, zal overlijden terwijl hij sinds de dag ervoor. , ben in een ballon gestapt voor deze reis die door de weersomstandigheden mis zal gaan.

Het was vanaf de Bastide-gasfabriek in Bordeaux dat Etienne Faure zijn reis begon op 1eh Februari 1909, dus vertrek op deze dag, toen het rond 4 uur ’s nachts was. Neemt plaats aan zijn zijde in de ballon van 1200 kubieke meter met de naam „De droom“, Roger Achard. De twee mannen verwachtten samen te evolueren tot Béziers, maar dat was zonder rekening te houden met de wind.

Terwijl ze bijna bij Cassagnoles waren, zal deze laatste aan kracht winnen en zeer gewelddadig worden: als gevolg daarvan zal hun apparaat tegen bomen eindigen. Eerst het bewustzijn verliezend, zal Etienne Faure uiteindelijk bezwijken. Alleen Roger Achard zal overleven, met slechts lichte verwondingen.

365 dagen per jaar informeert Air-Journal u gratis. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2022-02-02-le-2-fevrier-1909-dans-le-ciel-jacques-faure-perd-son-frere-dans-un-accident-de- ballon-5233277.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.