21 april 1928 in de lucht: de Noordpool werd gevlogen door twee piloten

Geschiedenis van de luchtvaart – 21 april 1928. Piloten George Wilkins en Nielson staan ​​centraal in het nieuws op deze zaterdag 21 april 1928, de datum waarop een bericht de luchtvaartwereld informeert dat de twee mannen, respectievelijk Australiërs en Alaskan, erin zijn geslaagd over te vliegen de Noordpool, een gevaarlijke onderneming gezien de vijandigheid van het gebied in het geval van schade die in de dagelijkse pers zal worden gerapporteerd.

George Wilkins en Nielson legden daarmee een route van zo'n 3.500 kilometer af, vliegend als één vleugel, dat wil zeggen zonder tussenstops, van de punt van Barrow, in de Amerikaanse staat Alaska, naar Spitsbergen, een Noors eiland. Er werd een luchtaanval uitgevoerd met een gemiddelde snelheid van 170 kilometer per uur, wat hen twintig en een half uur kostte.

Een hele prestatie voor de twee vrienden, wat in die tijd geen gemakkelijke opgave was. Anderen vóór hen hadden deze onderneming al geprobeerd, zoals Roald Amundsen die in mei 1925 aan dit avontuur begon. Een jaar later, in mei 1926, was het de beurt aan de Amerikanen Richard Byrd en Floyd Bennett om aan een soortgelijke reis te beginnen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert