Clermont-Ferrand: de ACA 3 geaccrediteerde luchthaven

Luchthaven Clermont-Ferrand Auvergne behaalde de ACA 3 accreditatie, deLuchthaven Carbon Accreditatie beoordeling van de voortgang van de decarbonisatie van luchthavens over de hele wereld, evenals hun bijdrage aan het wereldwijde „Zero Net Carbon Emissions“ -traject van de luchtvaart.

Het verkrijgen van deze ACA 3-accreditatie, aangekondigd op 23 januari 2023 door de beheerder van het VINCI Airports-platform, „markeert een nieuwe fase in de inspanningen om de uitstoot van Clermont-Ferrand Auvergne en zijn inzittenden te verminderen“. De luchthaven zet zich al enkele jaren in voor concrete decarbonisatie-acties en wordt in 2021 de eerste Franse luchthaven die deze implementeert biobrandstoffen beschikbaar voor luchtvaartmaatschappijen.

In 2022 ging Clermont-Ferrand Auvergne een verbintenis aan met elektrificatie van parken landingsbaanapparatuur en ontving de allereerste 100% elektrische vliegtuigontdooier ter wereld (Elephant® e-Mini MY Lite). Om de huidige energie-uitdagingen het hoofd te bieden, heeft de luchthaven bovendien vanaf oktober 2022 specifieke energiezuinigheidsmaatregelen ingevoerd (optimalisatie van het elektriciteitsverbruik, verwarming tot 19°C in kantoren en 17°C in de luchthaven, …).

Dit jaar zet de luchthaven haar milieuactieplan voort met de lancering van “ voor de biodiversiteit en voor de vermindering van afvalvolumes en hun 100% recuperatie, en over de vermindering van het waterverbruik, evenals projecten voor de installatie van fotovoltaïsche panelen“. Er komen nog andere acties, zoals een project gericht op het vinden van oplossingen voor “ sequester extra hoeveelheden CO2 in de weiden van de luchthaven” met de steun van SMACFA (de eigenaar, de gemeenschappelijke vereniging van de regio Auvergne-Rhône-Alpes, het departement Puy-de-Dôme en de metropool Clermont Auvergne). Het verwelkomt vliegtuigen van Air France, Air Corsica en Ryanair.

Clermont-Ferrand: de door de ACA geaccrediteerde luchthaven 3 1 Air Journal

@Facebook Clermont-Ferrand Auvergne

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert