Lufthansa Group heeft alle overheidssteun aan de Duitse staat terugbetaald

Lufthansa Groep kondigde gisteren aan dat het van tevoren de terugbetaling van overheidssteun verleend in 2020 door deDuitse staat om faillissement te voorkomen, geconfronteerd met de gevolgen van de Covid-19-pandemie.

Lufthansa vergoedde (…) alle door de Bondsrepubliek Duitsland toegekende middelen“ , binnenin “ veel sneller dan verwacht,,Zei de Duitse luchtgroep in een persbericht. “ Deze vervroegde aflossing (…) toont aan dat onze instrumenten effectief zijn geweest“, Verwelkomde de Duitse minister van Economie, Peter Altmaier.

De Duitse luchtvaartgroep had in februari al een krediet terugbetaald van de Duitse openbare bank KFW van een miljard euro en directe staatssteun van 1,5 miljard euro. Om deze terugbetalingen te financieren voerde ze in oktober een kapitaalverhoging van 2,2 miljard euro uit en haalde ze begin november 1,5 miljard euro op op de markten.

In 2020, midden in de Covid-19-crisis, ontving Lufthansa Group een envelop van 9 miljard euro, waarbij in het bijzonder een toegang tot de hoofdstad van de Duitse staat is betrokken. Uiteindelijk gebruikte hij echter maar 3,8 miljard euro van de hem ter beschikking gestelde hulp. Daarnaast heeft de groep ook geprofiteerd van steun of gegarandeerde leningen van andere Europese landen waar het dochterondernemingen heeft, in Zwitserland met het bedrijf. ZWITSERS (1,2 miljard euro), in België met Brussels Airlines (290 miljard euro) en in Oostenrijk met Oostenrijkse luchtvaartmaatschappijen (450 miljard euro).

De Duitse staat, die nog steeds 14% van het kapitaal van Lufthansa Group bezit, na vorig jaar te zijn gestegen tot 20%, zou nu al zijn aandelen tegen oktober 2023 moeten verkopen.

Lufthansa Group is in 2020 begonnen met een besparingsplan om de kosten te verlagen in het licht van de crisis, met een enorme inkrimping van het personeelsbestand. Sindsdien zijn wereldwijd meer dan 30.000 banen geschrapt, van de 140.000, met als doel vanaf 2024 3,5 miljard euro per jaar te besparen. In Duitsland moeten nog bijna 3.000 banen worden geschrapt.

Lufthansa Group heeft alle overheidssteun aan de Duitse staat terugbetaald 1 Air Journal

@Lufthansa Groep

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-11-13-lufthansa-group-a-rembourse-lintegralite-des-aides-publiques-a-letat-allemand-5231589.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert