5 oktober 1908 in de lucht: Wilbur Wright straalt weer in de lucht

Luchtvaartgeschiedenis – 5 oktober 1908. Op deze maandag 5 oktober 1908 staat de luchtpionier van Amerikaanse nationaliteit Wilbur Wright opnieuw in het hart van het luchtvaartnieuws: de laatste die op deze dag een magnifieke prestatie neerzet en daarmee zijn record van de duur van de wereld het record van gewicht verwijderd!
Terwijl hij een einde maakte aan zijn vluchten met passagiers, erg getroffen door het ongeval van zijn broer Orville Wright, waarbij zijn passagier, luitenant Selfridge, de dood vond, zal Wilbur Wright weer mensen aan boord van zijn vliegtuig verwelkomen, omdat hij zekerder is van zijn toestel: de voorzitter en vice-voorzitter van de Aéro-Club de la Sarthe, Léon Bollée en Léon Pellier, zullen dus met hem meevliegen.
Om de beurt nemen ze plaats naast Wilbur Wright: de vlucht met Léon Bollée duurt 4 minuten en 9 seconden en die met Léon Pellier 3 minuten en 53 seconden. Succesvolle luchtuitstapjes, die zullen leiden tot het vestigen van een record voor gewichtheffen: 108 kilogram met Léon Bollée en 88 kilogram met Léon Pellier.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert