14 mei 1905 in de lucht: Einde van de demonstraties van de helikopter van de gebroeders Dufaux

Luchtvaart geschiedenis – 14 mei 1905. De broers Armand en Henri Dufaux onthullen in deze maand mei 1905 hun laatst ontwikkelde toestel, namelijk een helikopter. Twee dagen lang, van 12 tot 14 mei 1905, demonstreren ze met een model van hun toestel. Dufaux, een naam die de geschiedenis zal ingaan dankzij hun beroemde motorfiets: de mythische Motosacoche.

Aanwezig op de Internationale Autosalon van Genève, was hun modelhelikopter al het onderwerp geweest van een presentatie in de Zwitserse stad Genève, de laatste dus voorafgaand aan die welke plaatsvindt in Parijs en die eindigt op 14 mei 1905. van leden van de Aéro-Club de France dat de gebroeders Dufaux alle capaciteiten demonstreerden van hun vliegtuig uitgerust met zijdelings tegengesteld draaiende propellers.

Propellers die in beweging worden gebracht door een motor van hun eigen ontwerp (waarvan ze er geen vonden die bij hen paste) en waarvan de basis de motor van hun Motosacoche is, het blok in kwestie weegt 4,5 kilogram en kan 3,1 pk leveren.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert