15 mei 1913 in de lucht: Marcel Brindejonc des Moulinais veroordeeld

Geschiedenis van de luchtvaart – 15 mei 1913. Opgeroepen door de rechtbank moet Marcel Brindejonc des Moulinais, piloot met de Franse nationaliteit, bevoegd sinds 23 maart 1911, nadat hij de beroemde sesamvlieger met het nummer 448 had ontvangen, aanstaande donderdag mei voor de Londense politierechtbank verschijnen. 15, 1913.

Omdat hij niet erg bekend was met de luchtvaartregels van het land, zou de Franse vlieger volkomen onbedoeld de wet hebben overtreden: hij wordt er dus van beschuldigd verschillende overtredingen te hebben begaan terwijl hij in het Britse luchtruim vloog waarvoor hij zich zal moeten verantwoorden.

Marcel Brindejonc des Moulinais zal dus worden bestraft (hij zal ook de allereerste buitenlander zijn die dat doet) omdat hij heeft gestolen, zonder de autoriteiten van het land vooraf op de hoogte te hebben gesteld, en omdat hij boven een gebied heeft geopereerd waar vliegtuigen verboden zijn. krijgt een boete van 1.000 frank, maar deze wordt opgeschort, omdat het Britse rechtssysteem zich er terdege van bewust is dat hij niet op de hoogte was van deze wetten, het daarom begrijpelijk was en geen zware straf oplegde aan de vlieger.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert