18 april 1910 in de lucht: Mooie vliegshow: een man overboord

Geschiedenis van de luchtvaart – 18 april 1910. Maar liefst 250.000 frank aan prijzen, dat is wat de allereerste editie van de vliegshow van Nice belooft, die sinds 15 april 1910 vliegeniers als Van den Born, Olieslagers, Chavez… of zelfs Effimoff verwelkomt wie Hij werd tijdens de eerste wedstrijddag geïllustreerd door vier evenementen te winnen, zonder de piloot Rougier te vergeten, die op 18 april 1910 naam zal maken.

En niet voor niets zal de ongelukkige Franse vlieger vandaag het slachtoffer worden van een ongeval als onderdeel van zijn deelname aan het evenement: geïnstalleerd aan de besturing van zijn vliegtuig zal hij aan het einde van de middag een gedwongen duik in zee maken. , rond 17.00 uur

Terwijl hij een rondje over het circuit maakte, werd hij in een bocht gedestabiliseerd en zijn vliegtuig draaide om en viel dertig meter in de Middellandse Zee. Maar meer angst dan kwaad: volgens artsen zal de door een hersenschudding bewusteloos geraakte vlieger slechts 48 uur nodig hebben om weer operationeel te zijn. Nadat hij tegen een paal van zijn apparaat was gebotst, verwondde hij zichzelf terwijl hij probeerde zich ervan te bevrijden, maar niets om zich zorgen over te maken, de hulpdiensten reageerden snel.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert