S1: Brussels Airlines blijft in het rood

De luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines sloot de eerste helft van 2022 af met een verlies van 89 miljoen euroeen daling van 38% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Terwijl het moederbedrijf de Lufthansa-groep zijn eerste kwartaalwinst boekte sinds het begin van de Covid-19-pandemie, heeft het Belgische nationale bedrijf gevestigd op de luchthaven van Brussel-Zaventem onthulde op 4 augustus 2022 meer sombere financiële resultaten, waarbij de eerste maanden van het jaar nog steeds werden beïnvloed door de gevolgen vanOmmicronterwijl de maand juni werd gekenmerkt door vier dagen vluchtverstoring als gevolg van bewegingen van staking. Inflatie en hoge brandstofkosten „blijven invloed uitoefenen“ op de resultaten van Brussels Airlines, maar gelooft in een persbericht om dankzij haar herstructurering „de toekomst met een concurrerende kostenpositie tegemoet te kunnen treden“.

Tijdens de eerste helft van dit jaar verwelkomde Brussels Airlines 2,73 miljoen passagiers aan boord van zijn Airbussen, “drie keer meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen de Covid-pandemie en de daaropvolgende reisverboden de vraag naar vliegreizen deden dalen”. De gemiddelde bezettingsgraad steeg met 11,9 procentpunten om op te staan 72,6%.

Ze verhoogde haar inkomen van 314 miljoen euro, d.w.z. 228% in vergelijking met vorig jaar, te bereiken € 452 miljoen in de eerste helft van 2022 (vorig jaar: 138 miljoen euro), „dankzij de uitbreiding van de vliegoperaties en hogere opbrengsten“. De omzet in H1 werd verder beïnvloed door de zwakke vraag aan het begin van het jaar als gevolg van de Omicron-golf; later in juni kreeg de luchtvaartmaatschappij te maken met vier dagen vluchtverstoringen als gevolg van een landelijk protest en sociale acties. “Als we geen rekening houden met de stakingsdagen, was de maand juni positief in termen van EBIT, in lijn met de schattingen” van het herstructureringsplan van Brussels Airlines.

De bedrijfskosten in totaal met 282 miljoen euro of 97% gestegen om te bereiken € 572 miljoen (290 miljoen euro vorig jaar), “door de stijging van het volume en de forse stijging van de kosten”. De aangepaste EBIT voor de huidige periode bedroeg -89 miljoen euro (vorig jaar: -143 miljoen euro), een verbetering van 38% ten opzichte van de eerste helft van 2021.

S1: Brussels Airlines blijft in de rode 1 Air Journal

©Brussels Airlines

Niet alleen had de staking een sterke impact op onze resultaten, maar de automatische indexatie in België verhoogde onze loonkosten Alleen al dit jaar 6% en 8% als we rekening houden met de indexatie van november. De nog steeds zeer hoge brandstofprijs en meer algemene inflatie, gecombineerd met de sterke positie van de dollar, hebben geleid tot een forse stijging van onze kosten. Het effect van staking over onze financiën laat zien hoe cruciaal sociale rust is voor ons bedrijf. We zijn op dit front op de goede weg en creëren een hernieuwd partnerschap met onze vakbonden. We blijven werken aan verbeteringen op lange termijn om ons in staat te stellen groei en kansen te creëren voor Brussels Airlines, met behoud van de werk-privébalans van onze medewerkers aldus Nina Oewerdieck, Chief Financial Officer van Brussels Airlines.

We zien een sterke verbetering van ons resultaat ten opzichte van vorig jaar en we zullen dit blijven doen omdat we een zeer concurrerende positie qua kosten dankzij ons herstructureringsprogramma en de positieve evolutie van onze opbrengsten. Operationeel presteren we ook goed, gezien de zeer moeilijke omstandigheden in de luchtvaartsector in Europa, dankzij het zeer snelle herstel van de marktvraag. Dit dankzij de inzet van al onze medewerkers en al onze partners. „, voegde ze eraan toe.

de afrikaanse sector van het bedrijf van Star Alliance blijft “efficiënt”, zoals tijdens de hele Covid-pandemie. In de zomer overtreft het aanbod het niveau van 2019, dankzij de uitbreiding van de Afrikaanse capaciteit. Met de toevoeging van een 9de langeafstandsvliegtuig versterkt Brussels Airlines haar positie in West-Afrika met de opening van Ouagadougou en Conakry. De eerste resultaten zien er zeer positief uit.

Kant gebruikenBrussels Airlines is van mening dat het in H1 „duidelijk een pagina heeft omgeslagen“ en van herstructurering naar groei is gegaan met een succesvolle aanwervingscampagne, wat aantoont dat de luchtvaartmaatschappij een aantrekkelijke werkgever in de markt blijft. Brussels Airlines heeft weer werk meer dan 3200 mensen (+6% in vergelijking met het voorgaande jaar in juni); Momenteel staan ​​er nog 65 vacatures open op verschillende afdelingen van het bedrijf.

​​Vooruitzichten: het vierde kwartaal „blijft een vraagteken“, de evolutie van de Covid-19 is nog onbekend. Gezien de onverwacht hoge kosten is „het beoogde saldo voor het hele jaar niet meer binnen bereik“. Voor de tweede jaarhelft streeft Brussels Airlines naar break-even. “ Dankzij Reboot Plus zijn we nu goed geherstructureerd om onze doelen te bereiken. Het is ons gelukt om ons bedrijf qua kosten in een zeer concurrerende positie te brengen. In combinatie met de succesvolle verhoging van onze opbrengsten zijn we klaar voor een duurzame toekomst. Externe kostenfactoren kunnen echter nog steeds de resultaten beïnvloeden “, onderstreept de CFO.

Per 1 juli 2022 is Tilman Reinshagen toegetreden tot de raad van bestuur van Brussels Airlines als Chief Operating Officer (COO).

S1: Brussels Airlines blijft in de rode 2 Air Journal

©Brussels Airlines

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert