20 mei 1924 in de lucht: Inval richting Tokio door Georges Pelletier Doisy: een grote tegenslag

Geschiedenis van de luchtvaart – 20 mei 1924. Pech voor Georges Pelletier Doisy: op deze dinsdag, 20 mei 1924, moet de vlieger met de Franse nationaliteit de vernietiging betreuren van zijn vliegtuig aan het stuur waarvan hij was begonnen aan een lange luchtaanval, vergezeld van zijn monteur, sergeant Lucien Bésin. Met laatstgenoemde was hij van plan de stad Tokio te bereiken, nadat hij minder dan een maand geleden naar dit avontuur was vertrokken: ze waren op 24 april 1924 opgestegen vanaf het vliegveld Villacoublay.

Na een landing in een greppel werd Georges Pelletier Doisy het slachtoffer van een rollover, terwijl de twee mannen tussen Canton en Shanghai reisden. Een ernstig ongeval dat de Breguet 19 ten goede zal komen, namelijk een apparaat met een Lorraine-Dietrich-motor die een vermogen kan ontwikkelen van 400 pk. Wat de twee handlangers betreft, zij zullen levend uit deze situatie komen, wat het allerbelangrijkste is: het drama komt neer op gebroken hout…

Betekent dit echter het einde van hun reis als ze ongeveer 2000 kilometer verwijderd zijn van hun eindbestemming? Nee, omdat ze veilig en wel zijn, zullen ze hun reis hervatten dankzij de hulp van de Chinese autoriteiten die hen van een ander vliegtuig zullen voorzien en op 9 juni 1924 Tokio zullen bereiken.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert