Air Caraïbes: de stakingsoproep is nu onbeperkt

Na dertien dagen van mobilisatie werd de SNPNC-FOde meerderheidsvakbond in Lucht Caribischlanceerde een nieuwe oproep voor een onbepaalde staking.

Aanvankelijk gepland tot vrijdag 25 augustus 2023, heeft de nieuwe stakingsaankondiging ingediend door de SNPNC-FO geen einddatum meer. De vakbond roept alle stewardessen en grondpersoneel van Air Caraïbes Atlantique moeten hun werk voor onbepaalde tijd staken om hogere lonen en betere arbeidsomstandigheden te eisen. Air Caraïbes Atlantique, het filiaal dat transatlantische vluchten verzorgt van Parijs-Orly naar West-Indië, heeft zo’n 500 hostesses en stewards in dienst, en zo’n honderd medewerkers op de grond.

In haar brief waarschuwt de SNPNC-FO voor “ elke manoeuvre op korte, middellange of lange termijn bestaande uit het overbrengen van een deel van de vluchten die tot nu toe gewoonlijk waren toegewezen aan de activiteit van Air Caraïbes Atlantique in Frankrijk ten behoeve van cabinepersoneelsleden die bij een andere onderneming zijn gevestigd „. Wat, zo verzekert de vakbond, zou neerkomen op het omzeilen van de sociale dialoog en zou leiden tot een ‘ onmiddellijke reactie “, met name via het gerechtelijke proces.

Het besluit om de mobilisatie in de richting van een staking voor onbepaalde tijd te verharden kwam na een bijeenkomst tussen het management van Air Caraïbes Atlantique en de SNPNC-FO, georganiseerd op maandag 21 augustus 2023, aan het einde waarvan de vakbond de afwezigheid betreurde van “ bevredigend antwoord op hun eisen „.

Air Caraïbes: de stakingsoproep is nu onbeperkt 1 Air Journal

©Timo Breidenstein

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert