Frankrijk: vliegticketprijzen zijn in juli zeer licht gedaald

In juli 2023voor het eerst sinds juni 2021, de vliegticketprijzen uit Frankrijk zijn beneden, -1% vergeleken met juli 2022alle bestemmingen samen, volgens de maandelijkse prijsindex voor luchtpassagiersvervoer (IPTAP) van het Directoraat-Generaal voor de Burgerluchtvaart (DGAC)

Bij vertrek uit het vasteland van Frankrijk zijn de vliegticketsprijzen, vergeleken met juli 2022, met 2,3% gedaald, voornamelijk als gevolg van een reductie van -4,9% op het internationale netwerk. Aan de andere kant bleef het binnenlandse netwerk de stijgende lijn vertonen (+9,8%). De cumulatieve prijsstijging voor de eerste 7 maanden van het jaar bedraagt ​​14,3%.

Op het binnenlandse netwerk zijn de prijzen op intra-grootstedelijke verbindingen met 11,3% gestegen, met een meer uitgesproken stijging op radiale verbindingen vergeleken met transversale verbindingen. Wat de overzeese gebieden betreft, bedraagt ​​de stijging van de tarieven 16,2%, wat een contrasterende situatie maskeert, met name tussen stijgingen in de overzeese departementen (de belangrijkste wordt waargenomen in West-Indië) en een daling in de richting van Polynesië.

Internationaal zijn de prijzen voor het eerst in twee jaar gedaald, vooral als gevolg van een daling van 5,8% op het middellangeafstandsnetwerk. De langeafstandsvluchten blijven echter licht stijgen (+2,3%), maar dit groeipercentage is het laagste sinds maart 2022. Voor het internationale middellangeafstandsnetwerk wordt de daling vooral veroorzaakt door de routes Noord-Afrika en de Levant (-12,8). %) en Europese Economische Ruimte/Zwitserland/Verenigd Koninkrijk (-4,6%). De bundel “Overig Europa” bleef een gemeten stijging (+6,7%) vertonen. De meer uitgesproken prijsdaling naar Noord-Afrika en de Levant wordt met name verklaard door een gunstige vergelijking tussen juli 2023 (genormaliseerde concurrentiesituatie) ten opzichte van juli 2022, een periode waarin voor bepaalde markten reisbeperkingen golden.

Voor het internationale langeafstandsnetwerk bleef de stijging beperkt en werd vooral veroorzaakt door het Midden-Oosten (+7,3%), Sub-Sahara Afrika (+5,1%) en Azië-Pacific (+2,0%). Noord-Amerika en Latijns-Amerika boekten dalingen van respectievelijk -5,4% en -1,1%. De belangrijkste dalingen hebben betrekking op de Verenigde Staten en de belangrijkste markten van Zuid-Amerika.

Overzee
Bij vertrek uit alle overzeese departementen bedroeg de stijging van de vliegtickets in juli 10,6%, dwz een niveau lager dan dat waargenomen in de richting Metropolitan-Overseas. Deze ontwikkeling blijft contrasterend volgens de departementen: hoog voor West-Indië (+18,6% in Guadeloupe en +14,6% in Martinique), gematigder voor Réunion (6,1%), laag voor Mayotte en Guyana (respectievelijk +1,1% en +0,7%). %) en afhankelijk van het type verbinding (stijging voor verbindingen met het vasteland van Frankrijk, daling voor intra-overzeese departementale verbindingen zowel in het Caribische bekken als in de Indische Oceaan).

Frankrijk: vliegticketprijzen zeer licht gedaald op 1 juli Air Journal

@Roland Garros Reunion Airport

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert