3 juni 1961 in de lucht: de International Air Show is in rouw

Geschiedenis van de luchtvaart - 3 juni 1961. Als onderdeel van de internationale vliegshow in Seine-Saint-

Bibliotheken van de Universiteit van Noord-Texas

Luchtvaart geschiedenis – 3 juni 1961. Als onderdeel van de International Air Show die sinds 1953 in Seine-Saint-Denis wordt gehouden, meer bepaald in de stad Le Bourget, zal op zaterdag 3 juni 1961 een vreselijk vliegtuigongeluk plaatsvinden. laatstgenoemde zal de oorzaak zijn van maar liefst drie doden. Dit is de eerste keer dat er een ernstig ongeval heeft plaatsgevonden tijdens dit luchtvaartevenement dat de nieuwigheden in de luchtvaart presenteert die sinds 1908 bestaat, maar oorspronkelijk plaatsvond in Parijs.

De bemanning die plaats had genomen aan boord van een B-58A Hustler, namelijk een supersonische bommenwerper, kwam om bij de crash van het vliegtuig, de laatste bestond uit Elmer E. Murphy, David Dickenson en Eugene Moses, respectievelijk piloot, radaroperator en navigator.

De drie mannen, die een demonstratie gaven, stortten neer in Louvres, ten noorden van Le Bourget, toen het rond 17.00 uur was op 3 juni 1961. Het ongeval veroorzaakte geen andere slachtoffers, hun vliegtuig was toevallig neergestort in een onbewoond gebied. … Deze tragedie deed zich voor toen de 24e Internationale Luchtshow ten einde liep, de sluitingsdatum van het evenement was vastgesteld op 4 juni 1961.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert