ICAO: Het wereldwijde verkeer zal in 2023 terugkeren naar het niveau van vóór Covid

DE personenvervoer zal dit jaar terugkeren naar de zijne pre-pandemisch niveau van Covid-19, alvorens eind 2023 de activiteit van 2019 te overschrijden, volgens deInternationale Burgerlijke Luchtvaart Organisatie (ICAO).

Deze prognose gaat uit van een verdere versnelling van het luchtvervoer, na een jaar 2022 waarin de opkomst 74% bedroeg van het geregistreerde volume in 2019, het laatste volledige jaar vóór de komst van Covid-19. Het wereldwijde luchtverkeer was in 2020 met 60% gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar. Volgens het in Montreal gevestigde VN-agentschap was het in 2021 nog steeds 49% lager dan in 2019. „De vraag zal zich in het eerste kwartaal op de meeste bestemmingen snel herstellen tot het niveau van voor de pandemie2023, kondigde ze aan in een persbericht.

ICAO schat dat tegen het einde van het jaar de opkomst ongeveer 3% hoger zal zijn dan de cijfers van 2019, en 4% hoger dan volgend jaar. De VN-organisatie voorziet een terugkeer naar operationele winstgevendheid (winst voor belastingen en afschrijvingen) van de sector in het laatste kwartaal van 2023.na drie opeenvolgende jaren van verliezen„.

Veel bedrijven zijn al weer winstgevend, vooral dankzij het sterke herstel van het toerisme en de luchtvaart. Een heropleving dat duidelijke prijsstijgingen niet zijn afgeremd. Wat betreft luchtvracht verwacht de ICAO een mindere stijging dan die van het passagiersvervoer, „als gevolg van de vertraging van de wereldwijde groei„. In 2022 was het goederenvervoer door de lucht gelijk aan de geregistreerde volumes in 2021.

ICAO: Het wereldwijde verkeer zal in 2023 terugkeren naar het niveau van vóór Covid 1 Air Journal

©De internationale luchthaven van Denver

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert