14 oktober 1909 in de lucht: Fallières bezoekt Juvisy – Port-Aviation

Luchtvaartgeschiedenis – 14 oktober 1909. Deze donderdag, 14 oktober 1909, is er een menigte op het Juvisy – Port-Aviation vliegveld waar op deze dag een luchtvaart evenement plaatsvindt. De evoluties van de vliegeniers in de lucht zullen dus worden gevolgd door ongeveer 100.000 mensen en onder hen zijn er enkele vertegenwoordigers van de politieke wereld en niet de minste.

Het evenement ontvangt inderdaad het bezoek van verschillende mannen die behoren tot de Franse regering, maar ook, onder andere, de ambassadeur van de Verenigde Staten: de heer White, die van Turkije: Naoum Pasha, zonder de president van de Franse Republiek te vergeten: de heer Armand Fallières, die ook de reis maakte met zijn vrouw: Jeanne Fallières. Hij arriveerde rond 15.00 uur. Vervolgens bezocht hij de piloten die bij deze bijeenkomst betrokken waren en bekeek hun hangar.

De eerste twee piloten die zullen vliegen, zijn Latham en Paulhan. Latham had pech en landde al snel door een storing in zijn vliegtuig. Paulhan tekende ondertussen een geweldig uitje in de lucht, eindigend met een glide.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert