1 april 1913 in de lucht: Marcel Brindejonc des Moulinais gaat per vliegtuig naar Spanje

Geschiedenis van de luchtvaart – 1 april 1913. Op deze 1eh In april 1913 zal Marcel Brindejonc des Moulinais een kleine luchtaanval uitvoeren: de laatste verplaatst zich dus op deze dag van de stad Parijs naar die van Madrid. Een reis Frankrijk-Spanje die de Franse vlieger voor zijn plezier leidde, een reis van eenvoudige ontspanning, zonder sportief doel, maar die in de dagelijkse pers zal worden vermeld.

De vlieger, bevoegd piloot sinds 23 maart 1911 (patentnummer 448), sloot zich dus aan op het militaire vliegveld Quatre-Vents. Tijdens deze luchtwandeling kreeg Marcel Brindejonc des Moulinais te maken met een grote moeilijkheid, namelijk het Guadarrama-gebergte. Maar zijn overtocht was een succes. En de piloot zal zelfs een dag vóór de door hem afgesproken datum arriveren, wat uitleg geeft aan de weinige mensen die aanwezig waren om hem te verwelkomen toen hij uit het vliegtuig stapte.

Merk op dat de vlieger aan het stuur zat van een Morane-Saulnier-eendekker met een Gnome-motor om deze reis te maken. Om veilig aan te komen volgde Marcel Brindejonc des Moulinais de volgende route: Bordeaux, Biarritz, Vitoria en Burgos.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert