13 juni 1910 in de lucht: Hoogterecord: van de ene oever naar de andere

Geschiedenis van de luchtvaart – 13 juni 1910. Totaal onbekend in de luchtvaart zal piloot Walter Brookins een echte prestatie leveren, hij die zich nog nooit eerder heeft onderscheiden door een luchtprestatie te ondertekenen. Tot grote ontsteltenis van de Franse luchtvaart vernamen we deze maandag 13 juni 1910 via Indianapolis News dat het wereldhoogterecord in andere handen was overgegaan en de Atlantische Oceaan was overgestoken om in het Amerikaanse kamp terecht te komen, en dat dit de schuld is van deze vlieger.

De Franse vlieger Louis Paulhan behield de titel van recordhouder in de discipline slechts korte tijd; nadat hij deze had bekleed, verloor hij deze aan zijn tegenhanger met de Amerikaanse nationaliteit Walter Brookins. Terwijl hij op een hoogte van 1.269 meter opereerde, vestigde Paulhan het record in de maand februari 1910.

Een record dat Walter Brookins dus zal grijpen en het met 66 meter of 1.335 meter zal verbeteren in het Eagle-kamp, ​​gelegen nabij Indianapolis, waardoor hij zichzelf brede media-aandacht zal bieden en zijn vlucht de krantenkoppen zal halen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert