Zuid-Afrika: Comair en Kulula schorten hun activiteiten op

De luchtvaartmaatschappij Comair alle belastingvrije vluchten opgeschort voor British Airways en die van de goedkope Kulula dinsdag, gebrek aan geld voldoende om zijn activiteiten voort te zetten.

Na zichzelf in mei 2020 onder curatele te hebben gesteld te midden van de Covid-19-pandemie en vervolgens opnieuw vluchten te lanceren in december van hetzelfde jaar, heeft het bedrijf gevestigd op de luchthaven van Johannesburg OF Tambo zie je weer gestaakt 31 mei 2022.” Comair, BRP’s (Business Rescue Practitioners) en kredietverstrekkers werken er hard aan om de financiering rond te krijgen, zodat we zo snel mogelijk terug kunnen naar ons normale vluchtschema. zei CEO Glenn Orsmond in een verklaring. “ We betreuren ten zeerste het ongemak dat deze opschorting voor onze klanten zal veroorzaken. We hebben er alles aan gedaan om het te vermijden „. De klanten van British Airways zullen worden geholpen volgens de flexibele boekingsregels van de luchtvaartmaatschappij, terwijl die van Kulula op opgeschorte vluchten reiskrediet kunnen kiezen of een volledige terugbetaling kunnen aanvragen. De kaartverkoop voor beide luchtvaartmaatschappijen is met onmiddellijke ingang stopgezet.

Comair is echter volgens zijn leider“ van nature een levensvatbaar bedrijf. We hebben twee van de beste luchtvaartmaatschappijen van het land. We liggen op schema om dit jaar meer dan vier miljoen passagiers te vervoeren en een omzet van 5,3 miljard rand (315,8 miljoen USD) te genereren. We hebben uitstekend personeel, een modern wagenpark, een goed verkoop- en distributiekanaal en lage bedrijfskosten, daarom geloven we dat financiering zal worden veiliggesteld „, hij voegde toe.

Er is een proces aan de gang om het benodigde kapitaal aan te trekken: zodra het is ontvangen, kan Comair „de operaties hervatten, maar helaas hebben beoefenaars onder deze omstandigheden geen andere keuze dan alle lijnvluchten vrijwillig op te schorten totdat de financiering is bevestigd. Het bedrijf legde afgelopen februari uit dat het 40% van het binnenlandse marktaandeel had teruggekregen, de meeste van zijn routes had hervat en „zijn activiteiten had gestroomlijnd“. Een tiental onrendabele dochterondernemingen werden gesloten en vijf andere werden verkocht voor bijna 18 miljoen dollar, om nog maar te zwijgen van de 1,3 miljoen dollar die volgens ch-aviation van South African Airways werd teruggevorderd in naam van een schikking van 72,5 miljoen dollar voor oneerlijke concurrentie.

Weet je nog dat Comair afgelopen maart een korte verloor zijn AOC voor niet-naleving van luchtvaartveiligheidsprocedures; en in mei dwong ze haar onder druk van de vakbonden haar afvloeiingsplannen te annuleren.

Naast Johannesburg bestrijken het netwerk van Comair en dat van Kulula de steden Durban, East London, Port Elizabeth, George en Kaapstad, evenals Victoria Falls, Harare en Mauritius.

Zuid-Afrika: Comair en Kulula schorten operaties op 1 Air Journal

©Comair

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert