3 augustus 1953 in de lucht: midden in de nacht moet een vliegtuig van Air France uitvallen

Luchtvaart geschiedenis – 3 augustus 1953. In de nacht van 2 op 3 augustus 1953 zal de luchtvaartmaatschappij Air France een ernstig incident ervaren bij een van haar luchtvaartmaatschappijen: inderdaad, een van haar vliegtuigen zal worden getroffen door een mechanisch probleem, namelijk de Lockheed L- 749A Constellation-vliegtuig met registratie F-BAZS.

Deze laatste, bestuurd door kapitein Raymond Terry en co-piloot Jacques Steens, zal midden in de nacht moeten landen, een zeer delicate manoeuvre die helaas synoniem zal zijn met verschillende doden.

Een bezorgdheid over de motorisering ligt aan de basis van deze noodlanding, richting Fethiye in Turkije, waarbij vier mensen om het leven komen, de laatste verdrinkt. De dertig andere passagiers zullen worden gered, aangezien de kalme zee het mogelijk heeft gemaakt om niet nog meer doden te betreuren. Het vliegtuig op de lijn tussen Parijs en Teheran (Iran) verloor hoogte door een kapot propellerblad en twee van de vier defecte motoren. Merk op dat de tragedie plaatsvond op het gedeelte dat de stad Rome Ciampino (Italië) verbindt met die van Beiroet (Libanon).

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert