17 september 1907 in de lucht: De „Ville-de-Paris“ vliegt een uur

Luchtvaartgeschiedenis – 17 september 1907. Ondanks niet al te gunstige weersomstandigheden, zal de luchtballon met de naam „Ville-de-Paris“ op deze dinsdag 17 september 1907 aan de basis staan ​​van een zeer mooie luchtaanval. De Prins van Monaco , die een grote interesse heeft in aerostation, getuige zijn van deze luchtreis van het luchtschip dat toebehoort aan Henry Deutsch de la Meurthe.

Het was in de ochtend van 17 september 1907 dat de ballon opsteeg vanuit Sartrouville, de stad waar de hangar zich bevindt, om precies 10 uur op te stijgen en in de richting van Marly-le-Roi te gaan, die hij zou bereiken, alvorens terug te keren naar Sartrouville via Le Vésinet. Een korte rit van een uur.

De bemanning die toen bestond uit de heer Henry Deutsch de la Meurthe, de monteur Paulhan en Henry Kapferer, die samen met Surcouf de ballon bouwden, moesten de wind trotseren die hard waaide op het moment van hun opstijging, maar hun reis ging goed, de drie mannen ondervonden op hun weg niet de minste hinder.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert