13 augustus 1928 in de lucht: de Compagnie Générale Transatlantique lanceert een nieuwe postdienst

Luchtvaart geschiedenis – 13 augustus 1928. Op deze maandag 13 augustus 1928 werd een nieuwe postdienst ingehuldigd door de Compagnie Générale Transatlantique, om de bezorging van post tussen Frankrijk en Amerika te verbeteren: het bedrijf zet zo een dienst op die zal worden geleverd door een marine-postvliegtuig; inderdaad, de te gebruiken zee- en luchtroutes.

Deze dubbele bezorgwijze zou het dus mogelijk moeten maken om tijd te besparen en de postdienst te optimaliseren: in vergelijking met de klassieke manier zou de post 24 uur eerder aankomen: een boot die het eerste deel van de reis voor zijn rekening neemt, voordat het watervliegtuig dat langskomt het schip gaat de lucht in om de uitvoering van de verbinding te voltooien.

Het is vanuit de haven van Le Havre dat de lijnboot met de naam „Île-de-France“, gewijd aan deze dienst, op 13 augustus 1928 zal vertrekken, met op het dek het watervliegtuig Lioré en Olivier H 198 met motor Gnome-Jupiter, in staat om 420 pk te ontwikkelen, een apparaat dat 450 mijl van de Amerikaanse kust zal worden gekatapulteerd om de reis te voltooien. Om 17.16 uur arriveert hij dan, na een gezondheidscheck, in New York.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert