20 januari 1910 in de lucht: Jan Olieslagers crasht en raakt gewond

Geschiedenis van de luchtvaart - 20 januari 1910. Het Senia-luchtvaartterrein in Algerije zal het toneel zijn van een ongeval

Luchtvaartgeschiedenis – 20 januari 1910. Op het vliegveld van Senia in Algerije vindt op deze donderdag 20 januari 1910 een ongeval plaats, waarvan de vliegenier met de Belgische nationaliteit Jan Olieslagers het slachtoffer zal worden. Laatstgenoemde valt aan het stuur van zijn vliegtuig, maar deze ramp zal gelukkig geen fatale afloop hebben voor de piloot.

Terwijl hij zijn eerste ronde aflegde, als onderdeel van een testvlucht die hij op hoogte maakte, raakte Jan Olieslagers, die een eendekker-type vliegtuig bestuurde vanuit de Louis Blériot-werkplaatsen, telegraafdraden, omdat hij zijn vliegtuig, dat gekanteld was, recht wilde zetten. Nadat hij over een transmissiekabel was gestruikeld, had het kromtrekken van de vleugels van zijn vliegtuig wat problemen en veroorzaakte het ongeval.

Als Jan Olieslagers verwondingen aan zijn handen en wangen heeft, maar uiteindelijk niets ernstigs, heeft zijn vliegtuig een ander lot ondergaan: het is in de as dat hij zal eindigen, een brandstofinlaatslang die tijdens de crash is gescheurd. .

365 dagen per jaar informeert Air-Journal u gratis. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2022-01-20-le-20-janvier-1910-dans-le-ciel-jan-olieslagers-secrase-et-se-blesse-5232994.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert