Luchtcocaïne Canadese versie: de vakbonden maken zich zorgen

De International Airline Pilots Association (ALPA), de Canadian Union of Public Employees (CUPE) en uniform deed een beroep op de regering om de terugkeer naar Canada toe te staan ​​van de vijf bemanningsleden die waren gestrand in Dominicaanse Republiekna de ontdekking gemeld door hen aan de autoriteiten van 200 pond cocaïne in hun vliegtuig.

5 april 2022 op de luchthaven van Punta Canade Mitsubishi (ex-Bombardier) CRJ-100 geregistreerde C-FWRR van het bedrijf Pivot Airlines gevestigd in Toronto was zich aan het voorbereiden om op te stijgen toen medewerkers verdachte pakketten ontdekten in de avionica-ruimte van het kleine vliegtuig met één gangpad. De bemanning, bestaande uit de gezagvoerder, de copiloot, twee cabinepersoneelsleden en een monteur, zou dan contact hebben opgenomen met de lokale politie en de Royal Canadian Mounted Police, aldus Pivot Airlines. De National Directorate of Drug Control (DNCD) van de Dominicaanse Republiek inspecteerde het vliegtuig, dat op 31 maart in Punta Cana aankwam, en vond in totaal acht zwarte pakjes met in elk 25 kleine pakjes met een wit poeder „waarvan wordt aangenomen dat het cocaïne – wat ze was.

De Canadese bemanning en vier passagiers (uit Canada, India en de Dominicaanse Republiek) werden tien dagen later op borgtocht vrijgelaten, maar ze verbod om het grondgebied te verlaten – net als het vliegtuig, “tot de oplossing van de zaak”. Volgens CUPE zijn ze “ bewaakt door lijfwachten en regelmatig verplaatst vanwege: bedreiging voor hun veiligheid en welzijn. Onze leden volgden de regels naar de letter, en toch zijn we hier. Het is erg verontrustend. Bedreigingen en rechtszaken tegen de bemanning van Pivot Airlines baren alle Canadezen die in de Dominicaanse Republiek reizen of werken ernstige zorgen zei Airline Division President Wesley Lesosky.

Net als in de zaak Air Cocaïne in Frankrijk (waarbij de twee piloten in juli 2021 werden vrijgesproken, zeven jaar nadat ze om dezelfde redenen op dezelfde plaats waren gearresteerd), hebben de vakbonden een publieke campagne om de regering van Canada te vragen om de onmiddellijke repatriëring van de vijf Canadezen “illegaal opgesloten in de Dominicaanse Republiek na aangifte te hebben gedaan van een misdrijf waar zij niet bij betrokken waren” „. Onder de bemanning van twee piloten, twee cabinepersoneelsleden en een monteur bevinden zich twee leden van CUPE, een lid van ALPA en een lid van Unifor, “ willekeurig vastgehouden, bedreigd en vervolgd » ; volgens hun gezamenlijke verklaring, “ hoewel er geen bewijs is dat hen in verband brengt met de misdaad, probeert de officier van justitie van de Dominicaanse Republiek momenteel de 5 Canadezen tot 12 maanden vast te houden terwijl het onderzoek voortduurt „.

Het is volkomen onaanvaardbaar dat onze leden in de gevangenis worden gegooid omdat ze hun werk doen en gewetensvol aangifte doen. zei Tim Perry, president van ALPA Canada. “ We dringen er bij de regering van Canada op aan serieuze actie te ondernemen en onze bemanning naar huis te helpen„. Samen vertegenwoordigen de drie vakbonden meer dan 90.000 werknemers in de luchtvaartindustrie. Gezamenlijk hebben ze waarschuw alle reizigers en medewerkers tegen de risico’s van reizen naar de Dominicaanse Republiek“.

Aircocaïne Canadese versie: de vakbonden maken zich zorgen 1 Air Journal

©Pivot Airlines

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert