Luchthaven Tours-Val de Loire: het verkeer komt weer op gang

In 2022 bezochten bijna 180.000 passagiers de luchthaven Tours Val de Loire, op 90% van het niveau van vóór de pandemie.

@Tours/Luchthaven Edeis

In 2022 zijn dat er bijna 180.000 passagiers die de luchthaven van bezocht Tours Loire-valleiBij 90% pre-pandemische niveaus van Covid-19.

Het door EDEIS beheerde platform bevestigt zo de goede cijfers van afgelopen zomer over het hele jaar, „ondanks talrijke annuleringen van vluchten in verband met de gezondheidssituatie in januari en februari“. Met dit resultaat herstelt Tours-Val de Loire 90% van zijn verkeer in 2019, het pre-Covid-referentiejaar; deze cijfers zijn volgens het persbericht „bijzonder opmerkelijk in vergelijking met het Franse (86%) en Europese (83%) gemiddelde“. Deze goede prestaties belonen het werk van alle teams die routes hebben kunnen behouden die veel minder getroffen zijn dan zakenvluchten door de gezondheidscrisis en de economische situatie.

De luchtvaartmaatschappij Ryanair goedkoop blijft daar alle commerciële verbindingen verzorgen, vanuit Marseille, Londen-Stansted, Porto, Dublin (terug in het voorjaar) en Marrakech. “226 bewegingen van orgaan transport zijn behandeld sinds het begin van het jaar, waarvan er 82 de start van de nachtoproep vereisten „, zegt de luchthaven.

EDEIS is van plan „zijn inspanningen in 2023 voort te zetten“ door initiatieven in dienst van het grondgebied te vermenigvuldigen. Nieuwe lijnen zijn „in studie“ bij verschillende luchtvaartmaatschappijen, en de ecologische transitie zal dit jaar doorgaan om niveau 3 van de Airport Carbon Accreditation te bereiken.

Volgens Nicolas Destouches, directeur van Edeis Aéroport Tours, “ passagiers er in 2022 zijn, bewijst dit dat onze strategie volledig aansluit bij de wensen van de bewoners. We blijven samenwerken met alle regionale spelers om hen een luchthaven te bieden die beantwoordt aan hun verwachtingen, steeds in het kader van een beredeneerde en verantwoorde ontwikkeling. „.

Luchthaven Tours-Val de Loire: verkeer komt weer op gang 1 Air Journal

@Tours/Luchthaven Edeis

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert