8 april 1927 in de lucht: Vernietiging van het De Pinedo-vliegtuig: de dader geeft zichzelf aan

Geschiedenis van de luchtvaart – 8 april 1927. De zaak wordt eindelijk opgehelderd: op deze 8 april 1927 weten we nu wie er achter de opschorting van de luchtaanval rond de Atlantische Oceaan door de Italiaanse vlieger De Pinedo zat, na de vernietiging van zijn vliegtuig twee dagen eerder , namelijk de “Santa Maria”, de doopnaam van zijn tweemotorige Savoia-Marchetti S.55 watervliegtuig.

Nadat het vliegtuig in de as was beland, zag De Pinedo, die deze aanval sinds februari 1927 samen met maarschalk Innocenti, kapitein Delprete en monteur Zacchetti had uitgevoerd, dat zijn reis in gevaar kwam na deze tragedie, die plaatsvond op de Roosevelt Dam in Arizona. Zijn watervliegtuig explodeerde en vloog in brand tijdens een tussenstop voor revisie en bijtanken. Er wordt vooral gekeken naar het criminele traject. Zou dit een slechte zet zijn van antifascistische activisten? Nou nee, de handeling zal onbedoeld blijken te zijn, het is een stom ongeluk, een verhaal over sigarettenpeuken.

Een leerling-monteur gooide domweg zijn sigarettenpeuk in een plas, maar de 17-jarige jongeman, die zich meldde, wist niet dat benzine zich met het water had vermengd… Met dit simpele gebaar stak hij het apparaat in brand , wat leidde tot de vernietiging ervan…

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert