VK versoepelt de regels voor het vervoeren van vloeistoffen in hutten

de Londense regering kondigde donderdag zijn voornemen aanverzachten in juni 2024 beperkingen op de transport van vloeistoffen in de handbagage.

Passagiers die vertrekken vanaf Britse luchthavens kunnen hun bagage meenemen in de cabine 2 liter containers voor vloeistoffenin vergelijking met 100 ml momenteel, en hoeven hun elektronische apparaten niet langer uit hun tas te halen tijdens veiligheidscontroles, zei het Britse Ministerie van Transport in een persbericht, dat hoopt de wachttijden te verkorten en de veiligheid te verbeteren met nieuwe beeldvormingstechnologieën.

De versoepeling van de screening van handbagage is toegestaan ​​door “ het installeren van nieuwe technologie op de meeste Britse luchthavens ‚, nieuwe scanners die gebruikmaken van nieuwe 3D-beeldvormingstechnieken, legt het Britse ministerie uit. Deze besturingsapparaten worden momenteel getest in Terminal 3 op London-Heathrow Airport. “Tegen 2024 zullen de grote Britse luchthavens beschikken over de nieuwste beveiligingstechnologieën, waardoor de tijd die wordt besteed aan wachtrijen wordt verminderd, de passagierservaring wordt verbeterd en vooral potentiële bedreigingen worden gedetecteerd”voegde de Britse minister van Transport Mark Harper toe.

De huidige regels die containers tot 100 ml beperken, zijn begin jaren 2000 aangenomen om het gebruik van vloeibare explosieven in vliegtuigen te voorkomen. Op 22 december 2001 had Richard Reid, een Brit, voordat hij werd onderworpen, geprobeerd een Boeing 767 van American Airlines op te blazen tijdens een vlucht van Parijs naar Miami, door een zelfgemaakt explosief in brand te steken dat verborgen was in de zool van zijn schoenen.

VK versoepelt regels voor het vervoeren van vloeistoffen in hutten 1 Air Journal

@Stocklib-Chalabala

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert