Tahiti: een tweede 72-600 voor Air Moana

De jonge luchtvaartmaatschappij Lucht Vaiana nam bezit van een tweede vliegtuig, een ATR 72-600waardoor het zijn netwerk in Frans-Polynesië kan uitbreiden.

Medio februari van start gegaan op de luchthaven van Papeete-Faa’amet de eerste van drie 72-600 van de verwachte 72 stoelen, vierde het nieuwe Polynesische bedrijf zoals het hoort de komst van de tweede ATR, genaamd „Poenui“. Het vliegtuig landde op donderdag 9 maart 2023 op zijn basis, komende van Singapore via Fiji, benadrukte Air Moana in een persbericht dat werd overgenomen door Radio 1 Tahiti: “ En twee! „.

Het nieuwe vliegtuig zal in de komende weken in gebruik worden genomen, „met dezelfde rode draad: excellente service en comfort bieden in alle veiligheid voor passagiers en lokale bedrijven“. De eerste commerciële rotaties van Air Moana verbinden Papeete met Bora Bora – Motu Mute, Rangiroa En Raiatea ; vluchten naar Moorea (van Bora Bora), evenals tussen de luchthaven van Faa’a en Hiva oa (Atuona) en Nuku Hiva zal dus kunnen starten dankzij de oplevering van Poenui.

„Deze overname versterkt de vloot van de nieuwe luchtvaartmaatschappij en maakt het mogelijk om de binnenlandse servicecapaciteit binnen de voorgestelde bestemmingen te vergroten“, benadrukt Air Moana, dat wil voldoen aan „de groeiende en soms verzadigde behoeften aan passagiersvervoer tussen de verschillende archipels“. Het is echter gepositioneerd als complementair aan zijn concurrent, Air Tahiti.

Vergeet niet dat Air Moana niet het enige luchtproject in Polynesië was: Air Motu Link had zijn vergunning in oktober 2021 ontvangen, terwijl Fly Coralway (Wallis en Futuna) de lancering moest uitstellen vanwege de Covid-19-pandemie.

Papeete verwelkomt ook langeafstandsvliegtuigen van Air Tahiti Nui, Air France, Aircalin, French bee, Air New Zealand, Hawaiian Airlines, LATAM Chile en United Airlines – met uitzondering van de gezondheidscrisis.

Tahiti: een 2e 72-600 voor Air Moana 1 Air Journal

©Air Moana-Facebook

Tahiti: een 2e 72-600 voor Air Moana 2 Air Journal

©Air Moana-Facebook

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert