Brussels Airlines: een 10e Airbus A330 die in 2024 Nairobi zal bedienen

In de zomer van 2024Brussels Airlines zal er een tientje aan toevoegen Luchtbus A330 aan zijn langeafstandsvloot en zal zo zijn positie versterken Sub-Sahara Afrikazijn belangrijkste markt, met de opening van de Nairobi bedienen.

In juni lanceert de Belgische luchtvaartmaatschappij een verbinding tussen de luchthaven Brussel-Zaventem (Brussels Airport) en Nairobi: de Keniaanse hoofdstad is immers geen onbekend terrein voor de Belgische luchtvaartmaatschappij aangezien zij tussen 2002 en 2015 al deze Afrikaanse bestemming aandeed.

Daar Verbinding Brussel-Nairobi wordt tijdens het zomerseizoen zes dagen per week geëxploiteerd (direct op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag, met een tussenstop in Kigali op woensdag en zondag). In de winter van 2024/2025 wordt dit vier keer per week verzorgd. Dit brengt het aantal Brussels Airlines-diensten in sub-Sahara Afrika op 18.

Naast het toevoegen van een nieuwe bestemming zal de nieuwe langeafstandsvlucht A330 de Belgische dochteronderneming van de Lufthansa Group in staat stellen de frequentie van haar vluchten naar Kigali, de hoofdstad van Rwanda, en om de dagelijkse communicatie te garanderen. Voor de uitrusting van deze A330 worden ongeveer 60 piloten en cabinepersoneelsleden ingehuurd. Er zal ook extra personeel op het terrein worden aangeworven.

Met de toevoeging van Nairobi aan ons netwerk, dagelijkse frequenties naar Kigali en extra vluchten naar West-Afrika bieden we meer keuze dan ooit aan onze passagiers die van en naar Afrika reizen. Het tiende intercontinentale vliegtuig is een duidelijk teken van het vertrouwen dat Lufthansa Group stelt in Brussels Airlines en versterkt onze rol als hub naar Afrika voor de groep“, onderstreept Dorothea von Boxberg, CEO van Brussels Airlines.

Brussels Airlines: een 10e Airbus A330 die in 2024 Nairobi bedient 1 Air Journal

*Luchtschema zomer 2024 @Brussels Airlines

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert