6 juli 1914 in de lucht: een demonstratie die verandert in drama

Luchtvaart geschiedenis – 6 juli 1914. Op maandag 6 juli 1914 vindt in Saumur een dodelijk vliegtuigongeluk plaats, waarvan het slachtoffer niemand minder is dan een beroemde vlieger, in de persoon van Georges Legagneux. De laatste bezweek dus tragisch genoeg op deze dag, toen hij nog maar 31 jaar oud was.

Een drama dat plaatsvond in de context van een tentoonstelling die de piloot, gepatenteerd sinds 19 april 1910, die de beroemde sesam met het nummer 55 had gewonnen, opvoerde op het vliegveld van Huraudières. Zijn toestel is duidelijk betrokken bij dit ongeval, meer bepaald de propeller van zijn vliegtuig die zal breken. Als gevolg van deze mislukking zal Georges Legagneux steil in de Loire vallen.

De Franse luchtvaart betreurt dus de dood van een van haar grote vertegenwoordigers, wiens toekomst veelbelovend was gezien de mooie prestaties die al waren getekend door onze „vogelman“, zoals hij werd genoemd. Houder van verschillende records, onder meer op het gebied van hoogte, was hij de auteur, op 29 juli 1909, van de eerste vlucht van een gemotoriseerd vliegtuig in Zweden, maar ook van de eerste vlucht van meer dan 500 kilometer, op 21 december 1910 Verder terug in de tijd won hij op 19 augustus 1908 de derde prijs in de Aero-Club 200 meter aan het stuur van een Ferber IX.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert