19 januari 1910 in de lucht: Paulhan tekent een luchtaanval van meer dan 75 km

Luchtvaartgeschiedenis - 19 januari 1910. Ondanks niet erg gunstige weersomstandigheden om de che . te nemen

Luchtvaartgeschiedenis – 19 januari 1910. Ondanks niet al te gunstige weersomstandigheden om de weg naar de hemel te nemen, zal Louis Paulhan, vliegenier van Franse nationaliteit wiens Aéro-Club de France hem het vliegbrevet met het nummer 10 heeft toegekend, aan de basis liggen van een prachtige luchtfoto wandeling op deze woensdag 19 januari 1910. Een optreden in de lucht van de Verenigde Staten.

Laatstgenoemde zal inderdaad vandaag op zich nemen om met het vliegtuig van Los Angeles, waar zijn hangar zich bevindt, naar Arcadia City te gaan. Een rondreis die hij zal volbrengen maar waarvoor hij het geweld van de wind zal moeten trotseren. Een guur weer dat hem, dat gezegd hebbende, niet bang maakt. Vliegend op een hoogte van tussen de 350 en 700 meter slaagde hij erin het circuit te voltooien dat hij zelf had uitgestippeld.

In 2 uur en 42 minuten vliegen zal hij dus het parcours van ongeveer 77 kilometer afleggen en hij zal van harte worden gefeliciteerd met deze aanval. Maar hij denkt nu al aan het vervolg en tijdens nog een luchtuitstap wil hij dit keer nog hoger mikken met een afstand die twee keer zo groot is als die.

365 dagen per jaar informeert Air-Journal u gratis. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2022-01-19-le-19-janvier-1910-dans-le-ciel-paulhan-signe-un-raid-aerien-de-plus-de-75- km-5232972.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.