EU-klimaatplan: een ernstige bedreiging voor de Europese luchtvaart, volgens Lufthansa

Het klimaatplan Geschikt voor 55 » (« Klaar voor 55 ”) van de Europese Unie (EU), die met name voorziet in: bijtelling op de intra-europese vluchtenvormt een ernstige bedreiging voor concurrentievermogen en werkgelegenheid van de Europese luchtvaartsector, overweeg Lufthansa Groep en de Luchthavens Frankfurt en München.

Hun kritiek heeft met name betrekking op de hervorming van de CO²-emissiequota die vanaf 2023 een belasting op vluchten binnen de EU zou heffen en een onevenredig concurrentievoordeel zou verlenen aan buitenlandse concurrentie, niet onderworpen aan deze milieuheffingen. Dit zou het voordeliger maken om via een niet-Europees platform te transiteren.

Als de Duitse luchtvaartmaatschappij zegt de klimaatdoelstellingen van de Europese Commissie te steunen, zijn de voorstellen van het plan “ niet alleen een risico voor luchtvaartmaatschappijen, maar ook voor luchthavens en dus voor de hele Europese luchtvaartsector “, waarschuwt Carsten Spohr, baas van Lufthansa Group, de eerste Europese luchtvaartgroep. “ Vliegtickets zouden duurder worden in Europa“, terwijl „de grote hubs aan de poorten van de EU en hun respectieve bedrijven zouden profiteren “, zegt hij, vooral bezorgd over de concurrentie van de internationale hubs van Istanbul, Dubai en Doha.

Volgens een onderzoek dat deze week door de Lufthansa Group en de luchthavens van Frankfurt en München is gepresenteerd, zou de prijs van een vlucht tussen Europa en Azië via een Duitse luchthaven als Frankfurt met gemiddeld 25% stijgen. Terwijl de meerkosten via Istanbul slechts 4% zouden bedragen. Deze studie verwacht een daling van 119 miljoen passagiers in Europa of op doorreis via een Europese luchthaven, waardoor 260.000 banen worden bedreigd.

De verschillende maatregelen van het programma Geschikt voor 55 werden afgelopen juli door de Europese Commissie gepresenteerd. Onderhandelingen rond de tientallen betrokken teksten zouden maanden moeten duren. Eind januari publiceerde een Europese alliantiegroep, met name Lufthansa Groupe, Air France-KLM, SAS, de ADP-groep (Aéroports de Paris) en de luchthaven Schiphol in Amsterdam, een open brief waarin ook hun wens werd onderstreept om „rmilieu-impact verminderen van de luchtvaart, maar vragen om “ aanpassingen „in de maatregelen“ Geschikt voor 55 “ voor “ Europese connectiviteit behouden „.

EU-klimaatplan: een ernstige bedreiging voor de Europese luchtvaart, volgens Lufthansa 1 Air Journal

@Airport Frankfurt

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert