20 september 1913 in de lucht: Start van de Londense derby

Luchtvaartgeschiedenis – 20 september 1913. Op deze zaterdag 20 september 1913 gaat de Londense derby van start, een luchtvaartevenement dat plaatsvindt rond de hoofdstad van Groot-Brittannië en waaraan maar liefst 11 piloten deelnemen. Deze laatste strijden in deze race op een parcours van in totaal ongeveer 150 kilometer. Een wedstrijd die de overwinning zal opleveren van een Engelsman van Duitse afkomst, in de persoon van Gustav Hamel, geboren in de stad Hamburg en die leerde autorijden op de Blériot-school in Pau.

Met een snelheid van 121 kilometer per uur legde Gustav Hamel de route af in een tijd van 1 uur, 15 minuten en 49 seconden, waarmee hij de leiding nam in het klassement, gevolgd door Barnwell, de Hawker-coureur die het podium vervolledigde.

MM. Marty en Verrier, respectievelijk op een eendekker en een tweedekker type vliegtuig, die de vertegenwoordigers van de Franse luchtvaart waren, worstelden tijdens deze race en arriveerden 8e en 9e alleen… zeer teleurstellende plaatsen… Ook tijdens het evenement valt een val te noteren: namelijk die van de piloot Pickles die als passagier meevloog in het gezelschap van mevrouw Stocks. De piloot raakte gewond toen zijn vliegtuig kantelde.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert