Italië: screeningstest voor alle reizigers, ook voor gevaccineerden

Alle reizigers uit de Europese Unie (EU) die Italië willen binnenkomen, moeten vanaf deze donderdag 16 december p

© Lyon-Saint Exupéry

Alle reizigers vanEuropeese Unie (EU) willen binnenkomen in Italië Deze donderdag 16 december moet het bewijs van een volledig vaccinatieschema tegen Covid-19 met een door het Europees Geneesmiddelenbureau erkend vaccin (Pfizer, Moderna, AstraZeneca en Janssen; geldig 14 dagen na de laatste injectie) EN naast het negatieve resultaat van a antigeentest minder dan 24 uur of één PCR-test minder dan 48 uur (zelftests worden niet geaccepteerd).

Tot nu toe konden EU-onderdanen naar Italië reizen met een gezondheidspas die een volledig vaccinatieschema, recent herstel of negatieve test bevestigt. Niet-gevaccineerde mensen moeten bij aankomst vijf dagen in quarantaine blijven, naast het overleggen van een negatieve test. Vanaf nu zullen alle gevaccineerde reizigers ook „een negatieve test bij vertrek moeten overleggen voor alle aankomsten uit EU-landen“, kondigt een decreet aan dat is ondertekend door de Italiaanse minister van Volksgezondheid, Roberto Speranza. Deze gezondheidscontrolemaatregelen zijn van kracht van 16 december tot 31 januari 2022.

Naast Italië, Portugal is het andere land in de EU dat een screeningstest vereist – die minder dan 72 uur duurt of een snelle antigene test die dateert van minder dan 48 uur en geen zelftest – voor alle Europese reizigers, inclusief degenen die gevaccineerd zijn.

Italië: screeningstest voor alle reizigers, inclusief gevaccineerde 1 Air Journal

@ Rome-Fiumicino

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-12-15-italie-test-de-depistage-pour-tous-les-voyageurs-y-compris-les-vaccines-5232282.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert