Eurocontrol wijst de weg naar nul CO2-uitstoot in 2050

Eurocontrol heeft een nieuwe langetermijnprognose voor het luchtverkeer uitgebracht, waarin de groei van de luchtvaart in Europa in de komende decennia wordt onderzocht. Voor het eerst bevat het rapport schattingen van netto CO2-uitstoot en afbeeldingen over hoe de luchtvaart netto nulemissie kan bereiken door: 2050.

Eurocontrol voorspelt dat het aantal vluchten zal toenemen met 44% tegen 2050die het naar 16 miljoen per jaareen stijging van 11 miljoen in 2019.” Ons baanbrekende rapport laat zien dat we tegen 2050 netto nul kunnen bereiken met een reeks tastbare maatregelen die gecoördineerde actie vereisen van vliegtuigfabrikanten, luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, oliemaatschappijen, ANSP’s en vooral regeringen en regelgevers, legt Eamonn Brennan, directeur-generaal van Eurocontrol, uit.

Het belangrijkste zal de brede beschikbaarheid en acceptatie van duurzame luchtvaartbrandstoffen (SAF’s) zijn, aangezien deze 41% van de emissies in dit basisscenario zullen dekken. “De implementatie van het gemeenschappelijk Europees luchtruim is erg belangrijk – het kan tegen 2030 op korte termijn een verandering teweegbrengen in de buurt van 8%. Marktgebaseerde maatregelen (MBM) zullen een zeer belangrijke rol blijven spelen. bijdragen aan het bereiken van de netto nul-doelstelling, met een bijdrage van 32%. Revolutionaire technologische veranderingen, zoals waterstofvliegtuigen, zullen plaatsvinden, maar niet op de schaal van grote transportvliegtuigen zoals vandaag. „Ze zijn erg belangrijk, maar het zal langer duren voordat hun impact voelbaar is“concludeert Eamonn Brennan.

LEurocontrol Aviation Outlook 2050 laat zien dat de groei tot 2050 zal zijn langzamer dan verwacht. Het basisscenario voorspelt 16,0 miljoen vluchten in 2050, zo’n tien jaar later dan voorspeld in het Challenges of Growth-rapport dat in 2018 werd gepubliceerd. Het rapport onderzoekt ook mogelijke hoge en lage scenario’s met respectievelijk 19,6 miljoen vluchten en 13,2 miljoen vluchten in 2050.

Het rapport analyseert hoe de luchtvaart in 2050 netto nul kan bereiken vier belangrijke elementen in de transitie naar duurzaamheid:

– Schaalbare upgrades voor vliegtuigen en vliegtuigen motorenwaardoor ze effectiever worden (helpen om 17% in het referentiescenario);

– Nieuws technologieën revolutionaire luchtvaart, zoals de inzet elektrische en waterstofvliegtuigenevenals benodigde infrastructuur (bijdrage van 2% in het basisscenario);

– Efficiëntere vluchten dankzij a beter luchtverkeersbeheer (bijdragen aan 8% in het referentiescenario);

– Verhoog de productie en het gebruik van FASduurzame vliegtuigbrandstoffen (bijdragen aan 41% in het basisscenario).

Het rapport concludeert dat de laatste stap naar het bereiken van netto nul CO2 aanvullende maatregelen zullen zijn, zoals: Koolstofopname of marktgebaseerde maatregelen zoals de emissiehandelssysteem (ETS) van de EU die, in het referentiescenario, de 32% verwachte resterende CO2. uitstoot.

Fundamenteel merkt het rapport op dat als de luchtvaart sterker en winstgevender wordt, bedrijven beter in staat zullen zijn om te investeren in schaalbare verbeteringen en baanbrekende luchtvaarttechnologieën, evenals in de inzet van SAF. In het hoge groeiscenario zou dit kunnen betekenen dat deze elementen kunnen bijdragen aan een vermindering van de CO2-uitstoot tot in totaal 76% ten opzichte van 60% in het basisscenario.

Eurocontrol demonstreert de weg naar nul CO2-uitstoot in 2050 1 Air Journal

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert