25 mei 1905 in de lucht: de gemotoriseerde „n° 6 Bis“ wordt getest

Luchtvaart geschiedenis – 25 mei 1905. Als het toestel ontworpen door de piloot van Franse nationaliteit Ferdinand Ferber, namelijk de „n° 6 Bis“, in het begin een zweefvliegtuig was, voegde hij er uiteindelijk een motor aan toe. Die laatste van de firma Peugeot is in staat om twaalf pk te ontwikkelen. Het is in deze configuratie met motor dat de Fransen het op 25 mei 1905 zullen testen, waarbij ze ervoor kiezen om boven Chalais-Meudon te evolueren om zijn experimenten uit te voeren.

Op het gebied van luchtvaart heeft kapitein Ferdinand Ferber al veel ervaring, vóór dit vliegtuig had hij al niet minder dan vijf zweefvliegtuigen getest, omdat hij zeer geïnteresseerd was in het werk van Otto Lilienthal en Octave Chanute, twee grote spelers in de luchtbeweging naar zijn terrein. Aangezien zweefvliegtuigen slechts korte afstanden kunnen afleggen, was het toevoegen van een motor een must.

Maar zo’n onderneming is een uitdaging, omdat er maar heel weinig motoren voor vliegtuigen zijn ontworpen, een laag aanbod, waardoor we moeten nadenken over motoren die niet voor de luchtvaart zijn bedoeld.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert