5 mei 1923 in de lucht: Mislukking van Georges Barbot in de Prix du Matin

Geschiedenis van de luchtvaart – 5 mei 1923. Niet minder dan 25.000 frank, dat is de schenking van een luchtvaartprijs waarvan het Franse dagblad Le Matin de oorsprong heeft en die op deze zaterdag 5 mei 1923 de hebzucht van de vlieger Georges Barbot zal opwekken. Laatstgenoemde vertrok vandaag, vóór 14.00 uur, om te proberen het evenement te winnen.

Het daagt vliegers dus uit om de dubbele oversteek van het Kanaal op dezelfde dag te voltooien. Een oefening waarmee Georges Barbot zal worden geconfronteerd, waarbij hij vervolgens de richting van de lucht neemt vanaf het vliegveld van Saint-Inglevert, geïnstalleerd aan de besturing van een motorfietsaviette, meer bepaald een Dewoitine-vliegtuig met een Clerget-motor. Een apparaat dat werd opgelegd door de reglementen van het evenement, waarin werd bepaald dat deelnemers een apparaat met een laag stroomverbruik moesten gebruiken.

Georges Barbot neemt dus de richting van het vliegveld Lympne in Groot-Brittannië, dat hij wil bereiken voordat hij de tegenovergestelde reis maakt. Helaas verliet hij na slechts twee uur vliegen, omdat hij vanwege de mist de transportbanden die hem bij zijn vlucht zouden helpen niet had gevonden.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert