Air Canada versterkt Genève deze zomer, past zich aan Toronto aan

De luchtvaartmaatschappij Lucht Canada tussen de zomer een groter vliegtuig inzetten Montreal En Genèveen zal haar aanbod aanpassen aan Toronto waar „operationele beperkingen“ zijn aangekondigd voor zowel het zomerseizoen als voor het huidige seizoen.

Van 21 juni tot 4 september 2023 volgens Aeroroutes, de dagelijkse vlucht van de Canadese nationale luchtvaartmaatschappij tussen haar basis in Montréal-Pierre Elliott Trudeau en de luchthaven van Genève-Cointrin zal niet langer worden uitgevoerd door Airbus A330-300 die plaats biedt aan maximaal 292 passagiers in twee of drie klassen, maar in Boeing 777-300ER of 400 zitplaatsen : 40 in Business class, 24 in Premium en 336 in Economy.

Het vertrek wordt dan elke dag om 20:25 uur gepland om de volgende dag om 9:45 uur aan te komen, retourvluchten vertrekken vanuit Zwitserland om 12:15 uur en landen om 14:25 uur. Air Canada heeft geen concurrentie op deze route (waar het zijn codes deelt met SWISS, zijn partner in Sterren Alliantie), Genève heeft geen andere directe lijn van of naar Canada.

Het Canadese bedrijf reageerde ook op de aankondiging van de luchthaven van Toronto Pearson de voortzetting tijdens het zomerseizoen van de “operationele restricties” die zijn ingesteld naar aanleiding van de problemen van afgelopen zomer – echter minder ernstig dan op Amsterdam-Schiphol. Air Canada reageerde op nieuws van de Greater Toronto Airports Authority (GTAA), waarin ze in een verklaring uitlegde dat ze de eerste was “ geïnformeerd over de plannen van de GTAA in augustus 2022; het heeft daarom zijn winterschema voor 2023 ontworpen rekening houdend met deze beperkingen en is niet van plan om grote wijzigingen aan te brengen in zijn schema voor de pauze van de maand maart. Het bedrijf ontving vervolgens informatie over de GTAA-plannen voor de zomer van 2023 en heeft ook zijn volgende zomerschema opgesteld volgens deze parameters „.

AirCanada “ heeft een beleid van samenwerken met haar industriële partners om te voldoen aan de eisen van luchthavens en andere derde partijen om operationele verbeteringen te stimuleren en de soepele werking van het Canadese luchtvervoerssysteem te ondersteunen. Deze samenwerking bestaat, zoals hier het geval is, uit pas je schema aan zoals vereist om operationele stabiliteit te garanderen, wat als normaal wordt beschouwd „.

Een kalme taal die beantwoordt aan die van de GTAA, die specificeerde: “ In plaats van het totale aantal vluchten dat Toronto Pearson in een bepaalde periode aankan te beperken, heeft dit werk zich voornamelijk gericht op het beperken van de vliegactiviteit tijdens bepaalde periodes. spitsurenwaardoor de vraag over elke dag wordt gespreid „. De impact zal dus pas de komende maanden bekend zijn.

Air Canada versterkt Genève deze zomer, past zich aan Toronto 1 Air Journal aan

©AirCanada

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert