7 mei 1912 in de lucht: de inval van René Vidart: als het weer erbij betrokken raakt

Geschiedenis van de luchtvaart – 7 mei 1912. Vlieger René Vidart, geboren in Divonne-les-Bains, zal op dinsdag 7 mei 1912 een prachtige luchtwandeling maken die hem van het departement Ain naar dat van Seine-et-Marne zal brengen. Houder van vliegbrevet nummer 133, hij zal in de lucht vliegen van Ambérieu naar Nangis. Een diefstal die de Franse dagbladen niet zullen nalaten te melden.

De Franse vlieger ondertekende deze aanval door de besturing van een eendekker over te nemen van vliegtuigfabrikant Déperdussin, deze laatste werd aangedreven door een kabouterblok en uitgerust met Oléo-kaarsen. Hij vertrok op 7 mei 1912 om kwart over vijf en wilde de hoofdstad bereiken, maar daarbij werd geen rekening gehouden met de weersomstandigheden. Omdat dit laatste ongunstig is, zal een pauze voor hem noodzakelijk zijn. Het is in Nangis dat hij het zal redden na twee eerder gemaakte tussenstops, met name om bij te tanken.

Tijdens deze aanval, gehinderd door het weer dat hem helaas niet naar Parijs bracht zoals hij had gepland, passeerde de vlieger het manoeuvreerveld van Maladière, niet ver van de stad Dijon, en vervolgens door Troyes.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert