8 juli 1908 in de lucht: Thérèse Peltier: 1e passagier in een vliegtuig

Luchtvaart geschiedenis – 8 juli 1908. Op 8 juli 1908 vond er een grote primeur plaats in de luchtvaart: een piloot nam voor het eerst in de geschiedenis een passagier mee aan boord van zijn vliegtuig. Een gebeurtenis voor die tijd die we te danken hebben aan de Franse beeldhouwer Léon Delagrange die werd verleid door luchtbeweging.

De vlucht, die zal worden doorgegeven door de internationale dagbladen, vond plaats in Italië, terwijl de vliegenier de reis daarheen had gemaakt om vluchtdemonstraties te geven met het vliegtuig dat hij van de gebroeders Voisin had gekocht, bekend als de appellatie Voisin-Delagrange n° 2 De „Flying Dandy“ nodigde de beeldhouwer Thérèse Peltier uit om naast hem plaats te nemen voor een zeer korte vlucht in de lucht, vertrekkend vanuit Milaan.

Samen zullen ze inderdaad slechts een vlucht van tweehonderd meter halen en evolueren op een hoogte van vier meter. Maar deze korte maar intense ervaring voor Thérèse Peltier zal haar er ook toe aanzetten om het vliegbrevet te willen proberen, maar haar project zal niet uitkomen, de dood van Delagrange in januari 1910 sneed al haar verlangen om te vliegen af!

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert