1 november 1908 in de lucht: De „Clément-Bayard n° 1“ maakt zijn derde vlucht

Luchtvaartgeschiedenis – 1 november 1908. De luchtballon met de naam „Clément-Bayard n° 1“, namelijk een toestel van het militaire type Astra, staat op vrijdag 1 november 1908 centraal in het luchtvaartnieuws. De Franse dagbladen zullen inderdaad de echo van de lange luchtvlucht die hij die dag maakte, waarmee hij het luchtstation centraal stelde, terwijl de aandacht tot dan toe erg gericht was op de experimenten in Frankrijk door Amerikaanse Wright-vliegers.

De „Clément-Bayard n ° 1“ zal dus ondertekenen, deze 1eh November 1908, een vlucht van Sartrouville naar Compiègne, via de stad Senlis, alvorens via Pierrefonds terug te keren naar de hoofdstad. Het is dan zijn derde beklimming en de langste! Een geweldige prestatie waar de heer Clément, eigenaar van de ballon, aan de oorsprong ligt.

Het was met een paar passagiers aan boord van zijn ballon dat de heer Clément deze wandeling maakte waarbij hij zich boven zijn eigendom bewoog en vervolgens drie uur lang boven de stad Parijs, waar hij zich had aangesloten. , keert de aeronaut terug naar zijn hangar.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert