Saudia: hervatting van seizoensvluchten tussen AlUla en Parijs

Saudia (voorheen Saudi Arabian Airlines) zal haar activiteiten hervatten seizoensverbinding tussen de internationale luchthaven vanAlUla en Parijs-CDG van 18 februari tot 10 maart en vervolgens van 7 tot 28 april, tegen een tarief vanéén vlucht per weekop zondag.

Met deze lijn kunnen reizigers AlUla vanuit Parijs in slechts 5 uur bereiken. Geopereerd binnen Boeing 787-9 Dreamliner De vlucht, die plaats biedt aan 24 passagiers in Business Class en 274 in Economy, vertrekt vanuit Parijs-CDG en staat gepland voor zondag om 22.25 uur en arriveert maandagochtend om 05.40 uur in AlUla.

Het nationale bedrijf Saudia heeft geen concurrentie op deze lijn, gelanceerd in januari 2022 en opereert volgens de seizoensvraag. AlUla verwelkomt ook de luchtvaartmaatschappijen Flydubai, Flynas en sinds oktober vorig jaar Qatar Airways. Lid van deSkyTeam-alliantieSaudia voert wekelijks 32 retourvluchten uit tussen AlUla en Riyad, Jeddah en Damman, met een capaciteit van meer dan 4.400 zitplaatsen. Het bedient ook de Franse hoofdstad vanuit Riyadh en Jeddah.

Voor de derde keer hernieuwt Saudia zijn partnerschap met AlUla, waardoor Franse en Europese reizigers deze historische oase nog gemakkelijker kunnen bereiken, waar rijke beschavingen elkaar al meer dan 7.000 jaar opvolgen. Tot de bezienswaardigheden behoren Hegra, de zuidelijke stad van het Nabateese koninkrijk, de eerste UNESCO-werelderfgoedlocatie in Saoedi-Arabië, en talrijke archeologische vindplaatsen die met name dateren uit het eerste millennium voor Christus. Naast zijn rijke erfgoed biedt AlUla ook adembenemende natuurlijke landschappen: okerkleurige zandsteenkloven en verrassende rotsformaties, basaltplateaus en goudkleurig zand, groene oases die zich kilometers lang uitstrekken in het hart van de AlUla-vallei“, kunnen we lezen in de aankondiging gepubliceerd door het AlUla Toerismebureau.

Saudia: hervatting van seizoensvluchten tussen AlUla en Paris 1 Air Journal

© Koninklijke Commissie voor AlUla

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert